Konuşarak Almanca Öğren
🗣️

Konuşarak Almanca Öğren

Tags
konuşarak öğren
almanca öğren
Published
July 26, 2023
Author
 
Okulda ve birçok dil kursunda, çok özel bir öğrenme yöntemini "öğrendik". Bir dilbilgisi kuralıyla başlayın - örneğin, fiillerin çekimi - ve tabloyu ezberleyin. Sonra çok fazla pratik cümlesi yazarak pratik yaparsınız.
İlk dersler genellikle böyle görünür. Ve bazı insanlar bir noktada yabancı dillerini öğrenebilecekler. Ancak bu model modası geçmiş ve birçok dilbilimci zaten birkaç çalışmada göstermiştir: Dilleri etkili ve doğal olarak bu şekilde öğrenmezsiniz.
Dilleri doğal ve başarılı bir şekilde öğrenmenin bir yolu, konuşarak yöntemini kullanmaktır. Zaten bir Alman Robot Partnere sahip olduğunuzdan, yöntemi başarılı bir şekilde kullanmak için ihtiyacınız olan her şeye zaten erişiminiz var: yani, ana dili konuşanlar tarafından konuşulan cümleler ve sesler şeklinde çok fazla girdi.
Yöntem üç adımdan oluşur:
  1. Adım: Dinleyin Duyabildiğiniz kadar çok şey duyarsınız. Tercihen seviyenize göre uyarlanmış ve ilginç içerikli. Zamanla, dil hakkında gerçek bir his edinecek, dinlediğinizi anlama ve telaffuzunuzu geliştireceksiniz ve dilbilgisi kurallarını tıka basa doldurmaktan çok daha eğlenceli.
  1. Adım: Diyalogları tanımlayın, anlayın ve öğrenin Dilbilgisi kurallarını ve izole kelimeleri öğrenmek yerine, dili bağlam içinde öğrenirsiniz. Almanca diyaloglarda konuşmaları dinleyecek ve transkriptler ve çeviriler yardımıyla her şeyi anlayacaksınız. Ama hepsi bu kadar değil. Dinlerken ve okurken dili anlarken, öncelikle tekrar eden kelime kombinasyonlarına odaklanırsınız. Onları bağlam içinde duyarsınız ve tam olarak ne anlama geldiklerini bilirsiniz. Onları tekrar tekrar dinlerseniz, bir süre sonra tam olarak ne zaman ve neden kullanıldıklarını anlayacaksınız.
Beyniniz bütün bir bağlantı ağı oluşturur ve bir süre sonra arkasındaki kuralları hiç öğrenmeden cümleler üretebilir.
Diyaloglar sürekli ihtiyacınız olacak konularla hazırlanmıştır, böylece sadece anlamaya ve konuşmaya konsantre olmanız gerekir. Çok kısa bir süre içinde, birçok tekrar sayesinde, belirli dil bloklarını fark edeceksiniz ve bunları yardım almadan anlayabilecek ve hatta yakında kendiniz bile kullanabileceksiniz.
  1. Adım: Diyaloglara eşilik edin ve üretin Çok şey duyduktan ve şimdi duyduklarınızı çok iyi anladıktan sonra, üçüncü adım gelir: Konuşun! Diyaloglar en başından itibaren doğru konuşmanıza yardımcı olacaktır. Bunun nedeni, geleneksel dil öğrenme yöntemlerinde kendi dilimizi "inşa etme" eğiliminde olmamızdır. Genellikle izole kelimeleri öğrendiğimiz için, kendi ana dilimizden çeviri yapma eğilimindeyiz. Bu yüzden kafamızda ana dilimizde ne söylememiz gerektiğini düşünürüz, tüm kelimeleri ararız ve sonra öğrendiğimiz grameri kullanarak bir araya getiririz.
Ve orada, öğrenme dilinizin ana dilini konuşanların hiçbirinin asla kullanmayacağı muhtemelen gramer açısından doğru bir cümlemiz var. Ama nasıl daha iyi bilmen gerekiyor?
Oldukça basitçe, çok dinlerseniz ve dil bloklarına odaklanırsanız, ana dili konuşanların nasıl konuştuğuna ve hangi durumlarda ne söylediklerine otomatik olarak dikkat edersiniz. Şimdi tek yapmanız gereken aynı cümleleri kullanmak.
Unutmayın! Pratik mükemmelleştirir!
Konuşarak Öğrenme ile Almanca Öğrenin
Okulda veya birçok dil kursunda, genellikle “öğrendiğimiz” çok belirli bir öğrenme yöntemi vardır. Bir gramer kuralıyla başlarız - mesela, fiillerin nasıl çekildiği - ve bunu tablo halinde ezberleriz. Sonra da yazarak bol bol pratik yaparız.
Birçok ders böyle işler. Ve bazı insanlar bu şekilde yabancı dillerini öğrenebilirler. Ama bu yöntem eski moda ve birçok dilbilimci çoktan birkaç çalışmada kanıtladı: Bu şekilde dilleri doğal ve etkili bir şekilde öğrenemezsiniz.
Dilleri doğal ve başarılı bir şekilde öğrenmenin bir yolu, konuşarak yöntemini kullanmaktır. Zaten bir Alman Robot Partneriniz olduğundan, yöntemi başarılı bir şekilde uygulamak için gereken her şeye zaten sahipsiniz: yani, ana dili konuşanların kullandığı cümleleri ve sesleri içeren çok fazla girdi.
Yöntem üç basit adımdan oluşur:
  1. Adım: Dinleyin Mümkün olduğunca çok şey duyun. Mümkünse seviyenize uygun ve ilginizi çeken içerikler olsun. Zamanla, dil hakkında gerçek bir sezgi kazanacak, dinlediklerinizi anlamakta ve telaffuzunuzu geliştirmekte zorlanmayacak ve gramer kurallarını ezberlemekten çok daha keyifli olacaksınız.
  1. Adım: Diyalogları tanıyın, anlayın ve ezberleyin Gramer kurallarını ve tek tek kelimeleri öğrenmek yerine, dili bağlam içinde öğrenirsiniz. Almanca diyaloglarda konuşulanları dinleyecek ve yazılı metinleri ve çevirileri sayesinde her şeyi anlayacaksınız. Ama bununla bitmiyor. Dinlerken ve okurken dili anlamak için, özellikle sık sık tekrar eden kelime gruplarına dikkat edersiniz. Onları bağlam içinde duyarsınız ve tam olarak ne ifade ettiklerini bilirsiniz. Onları tekrar tekrar dinlerseniz, bir süre sonra ne zaman ve neden kullanıldıklarını sezgisel olarak kavrayacaksınız.
Beyniniz tüm bir ilişki ağı kurar ve bir süre sonra arkasındaki kuralları hiç öğrenmeden cümle oluşturabilir.
Diyaloglar sürekli ihtiyacınız olan konularla ilgili hazırlanmıştır, böylece sadece anlamaya ve konuşmaya odaklanmanız yeterlidir. Çok kısa bir süre içinde, çok sayıda tekrar sayesinde, belirli dil yapılarını fark edecek ve bunları yardım almadan anlayabilecek ve hatta yakında kendiniz de kullanabileceksiniz.
  1. Adım: Diyaloglara katılın ve üretin Çok şey duydunuz ve şimdi duyduklarınızı çok iyi anlıyorsunuz, sıra üçüncü adımda: Konuşun! Diyaloglar doğru konuşmanıza baştan yardımcı olacaktır. Çünkü geleneksel dil öğrenme yöntemlerinde kendi dilimizi “yapma” eğiliminde oluruz. Genellikle tek tek kelimeleri öğrendiğimiz için, kendi ana dilimizden çeviri yaparız. Bu yüzden kafamızda ana dilimizde ne söylememiz gerektiğini düşünürüz, gerekli kelimeleri ararız ve sonra öğrendiğimiz grameri kullanarak birleştiririz.
Ve işte karşınızda, öğrenme dilinizin ana dili konuşanların hiçbirinin asla kullanmayacağı muhtemelen gramer açısından doğru bir cümlemiz var. Ama bunu nasıl daha iyi yapabilirsiniz?
Oldukça basitçe, çok dinlerseniz ve dil yapılarına odaklanırsanız, ana dili konuşanların nasıl konuştuklarına ve hangi durumlarda ne dediklerine otomatik olarak dikkat edersiniz. Şimdi tek yapmanız gereken aynı cümleleri kullanmak.
Unutmayın! Pratik yapmak mükemmelleştirir!