Müzik Dinleyerek Nasıl Almanca Öğrenebilirim?

Müzik Dinleyerek Nasıl Almanca Öğrenebilirim?

Tags
almanca öğren
Müzik dinleyerek öğren
almanca müzik dinlemek
Published
August 16, 2023
Author
Müzik, duygularınızı ifade etmenin harika bir yoludur; ama aynı zamanda dil becerilerinizi bir sonraki seviyeye taşımak için de harika bir araçtır. Ancak ne yazık ki, sadece müziği arka planda çalıştırarak dil öğrenemezsiniz. Aksi takdirde hepimiz mükemmel Almanca konuşuyor olurduk çünkü tüm gün radyoda Almanca müzik dinleyebiliriz. Bu yüzden bu videoda size nasıl yapabileceğinize ilişkin 4 adımlı bir süreci tanıtacağım: En sevdiğiniz müziklerle yabancı dilinizi öğreneilirsiniz.
Öncelikle uygun bir şarkı seçmeniz gerekiyor. Şarkının beğendiğiniz bir şarkı olması önemlidir çünkü bu yöntemle şarkıyı birçok kez duyacaksınız. Ben bu işlem için bir müzik videosu kullanmanızı tavsiye ederim.
Alman Robot mobil uygulamasının Müzik Dinleyerek Öğren bölümüne giriş yapın. Bu bölümde, şarkının sözleri ve Türkçe anlamları diyalog olarak hazırlanmıştır. Örneğin, robot “hallo” der, kullanıcı “wie gehts” der. Müzikte yer alan tüm sözler robot ve kullanıcı tarafından seslendirilir.
Şimdi şarkıyı altyazısız bir kez çalın ve sözleri okumadan dinleyin. Ne kadar anlıyorsunuz? Sadece tek kelime mi yoksa belki de tüm cümleleri mi? Şarkıyı birkaç kez dinleyin ve her dinlemek daha iyi anlamak için faydalı olacaktır. Size şarkının yaklaşık üç ila beş katını her adım için dikkatlice dinlemenizi öneririm.
Şimdi robotunuzla müzik sözlerini konuşun ve müzikte anlatılanları anlayın. Robot size şarkının sözlerini soracak ve siz de ona cevap vereceksiniz. Böylelikle kelimeleri hem söyleyerek hem de dinleyerek kulak ve dil aşinalığınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca cümle oluştururken yaşadığınız kekeleme gibi sorunları da müziklerle aşabilirsiniz. Hazır kalıp cümleler müziklerle zihninize kazınır ve Almancanızı geliştirebilirsiniz.
Şimdi müziği tekrar dinleyin. Şimdi daha iyi anladınız mı? Robotunuzla tekrar pratik yapın ve şarkı sözlerini birkaç kez telaffuz çalışması yapın. Artık her dinleyişte daha iyi anlıyorsunuz.
Her zaman söylediğiniz tüm kelimeleri henüz bilmiyorsanız, sözlüğe bakın ve anlamlarını öğrenin. Şarkı sözlerini okumak size önceden kurduğunuz cümleleri anlama yeteneği sağlar. Öte yandan, sözler size fırsat verir kendinizi incelemek için. Her şeyi doğru yaptınız mı? Anlaşıldı mı? Bazen şarkı sözlerinde deyimler kullanılabilir, kelime kelime çevirilerle eşleşmeyebilir. Ancak cümlenin ne anlatmak istediğini anlarsanız, günlük hayatta karşılaştığınızda da bunun ne anlama geldiğini anlayabilirsiniz.
Sadece dinleyerek tamamını anlamak harika bir duygu değil mi? Ayrıca, dil becerileriniz şimdi biraz daha iyi. Her başka bir şarkı başka bir parça çalacak ve daha iyi Almanca öğreneceksiniz. Diğer şarkıları sevdiğiniz aynı sanatçıdan şimdi de daha iyi anlayacaksınız. Sanatçıların dili cezbeder, genellikle tüm şarkılar boyunca kırmızı bir iplik gibi geçer. O sanatçı genellikle aynı kelimeleri ve benzer cümleleri kullanır. Herkesin kendi bir tür dili vardır ve her zaman belirli sözcükleri tekrar eder.
Örneğin, şimdi her hafta bir şarkıyı bu şekilde analiz etmeye çalışın. Bunu çok sık yapmamak en iyisidir, aksi takdirde ilginizi kaybedersiniz. YouTube’da yabancı dilinizi müzikle öğrenmek tek yol değil. Hâlâ size yardımcı olabilecek daha fazla içerik var dil becerilerinizi bir sonraki seviyeye getirmek için.
Yeni müzikler eklemek için Robot Oluştur bölümünü kullanabilir, kendi özel robotunuzu oluşturabilirsiniz. Bu bölümde, istediğiniz müziği seçebilir, şarkının sözlerini ve Türkçe anlamlarını girebilir, robotun ses tonunu ve hızını ayarlayabilirsiniz. Böylece, kendi zevkinize göre müzik dinleyerek Almanca öğrenebilirsiniz.