Nasıl Dil Öğrenilir?

Nasıl Dil Öğrenilir?

Tags
almanca öğren
almanca öğrenmek
nasıl dil öğrenilir?
Published
Author
Almanca nasıl kolayca ve hızlıca öğrenilir? Bir dil öğrenmek zorlu ve monoton bir süreç olmak zorunda değil - hatta çok uzun sürmez. Doğru yöntemle, herhangi bir dil öğrencisinden daha iyi konuşabilirsiniz. İşte dil öğrenmenin etrafında dönen en yaygın yanılgılar:
Yabancı dil öğrenmek için yıllara ihtiyacınız vardır. Çok sıkı ve zahmetli bir çalışma ister. Konuşmaya başlamadan önce tüm gramer kurallarını bilmelisiniz. Doğru şekilde kendinizi ifade edebilmek için binlerce kelime ezberlemeniz gerekir. Yeteneğiniz yoksa, asla yabancı bir dilde akıcı olamazsınız.
Bu yanılgıların hepsi doğru değildir. Eğer doğru yaparsanız, sadece kısa zamanda yeni bir dil öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda bunu yaparken keyif alabilirsiniz.
Bunu nasıl başarırsınız?
Konuşarak Öğren metodunu kullanarak!
Öğretmenler, dil öğrenmede çok önemli olan bir faktörün farkına varmaya başladılar - ve hayır, bu gramer veya kelime değil, girdi.
Amerika’nın en ünlü dilbilimcilerinden Prof. Stephen Krashen, 70’lerdeki girdi teorisinde, dil kazanımının ve böylece gramer kazanımının ancak yeterli dilbilimsel girdi sağlandığında mümkün olduğunu ileri sürdü.
Birçok araştırma, öğrencilerin şu koşullarda bir dili çok daha çabuk öğrendiklerini ortaya koymuştur:
Öğrenciler yabancı dilde bol miktarda girdiye maruz kaldılar. Girdi öğrenciler için anlaşılır olmasına rağmen, mevcut dil seviyelerinin biraz üstündeydi.
Girdi ne demektir? Basitçe söylemek gerekirse, girdi, yabancı dilde “sindirdiğiniz” her şeydir - mümkünse kulaklarınızla. Bir dil öncelikle duyulmalı ve sadece ekstra bir destek olarak okunmalıdır.
Sonuç olarak, ana dilinizde olduğu gibi dil için bir sezgi geliştirirsiniz. Bu sezgiyi daha uzun süre inşa etmeniz gerekir ve bu sadece sürekli girdi ile mümkündür - yani dilin devamlı alınması.
Ders kitaplarında veya geleneksel dil kurslarında, bir ders genelde birkaç örnek cümle ile başlar ve ardından bir gramer kuralı tanımlanır.
Bu, bir dil için tüm hevesi ve heyecanı kaybetmenin en kolay yoludur. Ayrıca, buradaki odak noktası genellikle bir dilin girdisine değil, gramer ve kelime öğrenmeye yöneliktir.
Sonuç olarak, bir öğrenci olarak, asla yeterli dilbilimsel girdi elde edemezsiniz ve dil için bir sezgi oluşturamazsınız.
HERKESİN, yaşınız ne olursa olsun, hangi tecrübeye sahip olursanız olun veya gramer ve kelimeyi ne kadar iyi ezberleyebilirseniz ezberleyin, yabancı dil öğrenebileceğini söylesem ne düşünürdünüz?
Bunu özel robotunuzla yapabilirsiniz.